Espais de festa

Recupero un text redactat a començaments d’agost i que va sortir publicat a El Punt fa dos dissabtes. Com que el debat no està tancat i suposo que es revifarà amb l’arribada  de les festes de Misericòrdia, aquí el teniu:

La queixa per escrit de 250 veïns de la plaça de la Llibertat i el parc de Sant Jordi ha motivat un intens debat, sobretot digital, sobre l’ubicació dels concerts musicals durant les festes, que es pot extrapolar a altres activitats.
Visc en un carrer petit, molt proper al Mercadal, i us asseguro que, des de casa, puc escoltar els actes de plaça com si fos a baix. He pogut ballat moltes nit al menjador. A més, alguns racons del meu carrer exerceixen d’urinari públic nocturn, funció que les nits de revetlla s’amplia notablement. Però m’estimo la festa i no vull una ciutat avorrida, malgrat alguns inconvenients puntuals.
Considero la festa com una situació positivament excepcional i reivindico el carrer o la plaça com el seu espai preferent. Cal, en tot cas, valorar quins moments són col·lectivament assumits com a festa pel conjunt de la població, o per un sector concret, i quants carrers i places tenim a la ciutat, que no són pocs, encara que no tots tenen les mateixes condicions o significació. D’aquí poden sortir propostes que obligaran a l’ajuntament a fer un esforç en adequació d’espais i infraestructures. Però també, sense renunciar a cap lloc, podem descobrir nous indrets dins el nucli urbà on ubicar diferents tipologies d’actes. El resultat final sempre deixarà insatisfet algú, però no podem deixar de fer festa, ni amagar-la o desterrar-la al límit del terme.

Quant a spalomar

Dinamitzador cultural. Membre fundador de l'associació Carrutxa (centre de documentació del patrimoni i la memòria). Treballo a l'Ajuntament de Reus (Cultura). Visc entre Reus i Albarca.
Aquesta entrada ha esta publicada en cultura popular. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

2 respostes a Espais de festa

  1. Estem d’acord amb les festes a la Plaça Llibertat, com també estem d’acord a que la festa major es vaigi fent a diferents indrets de la ciutat i al dir a diferents indrets volem dir als barris.

  2. Puig d'en Cama ha dit:

    totalment d’acord

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s