Conte de Sant Jordi

Vaig anar a la presentació d’un llibre. De fet, el llibre encara no havia arribat, ens van explicar, per problemes tècnics derivats de la proximitat de la celebració de la diada de Sant Jordi. Però s’anuncià la presència de l’autor per signar exemplars a la parada municipal de la plaça.

El presentador, després d’excusar-se per arribar tard, afirmà que no havia pogut llegir el llibre però el coneixia per unes galerades. Va argumentar que, malgrat tractar-se d’un assaig històric, excel·lia per les seves virtuts literàries i apuntava suggerents reflexions filosòfiques. Lloà l’esforç del seu amic de publicar, malgrat tots els entrebancs, un llibre quasi cada any i insinuà l’esforç econòmic que li suposava. L’autor restà emocionat i ens explicà vivències de joventut i anècdotes intrascendents.

Va cloure l’acte un polític, que no s’excusà per haver arribat encara més tard, i que, tot confessant no haver llegit el llibre ni conèixer el seu contingut, va fer una valoració molt positiva del fet que l’autor hagués publicat de nou i de la extraordinària quantitat de llibres que s’editen relacionats amb la ciutat. Tot plegat fou acollit amb un més que limitat entusiasme per la minsa quantitat de públic assistent.

Massa tard, me’n vaig adonar que m’havia equivocat de presentació i que volia anar a una altra de les tres que, a la mateixa hora, tenien lloc a la població.

(Recupero aquest text, publicat a El Punt, 22/04/2005)

Quant a spalomar

Dinamitzador cultural. Membre fundador de l'associació Carrutxa (centre de documentació del patrimoni i la memòria). Treballo a l'Ajuntament de Reus (Cultura). Visc entre Reus i Albarca.
Aquesta entrada ha esta publicada en cultura popular. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s