Parlar de l’aigua

 riumontsant.jpg

Aquesta propera setmana, el Parc Natural de la Serra de Montsant organitza, a Falset, les seves quartes jornades, amb un tema d’absoluta actualitat: els usos i la gestió de l’aigua. És positiu que el Parc dediqui aquest cicle de conferències i activitats a mostrar les problemàtiques i els criteris de gestió d’aquest recurs fonamental per a la vida, la seva importància en la política de prevenció d’incendis o la preservació d’espècies animals i vegetals directament vinculades a l’abundància d’aigua.

També, des d’una perspectiva històrica i etnogràfica, convé apropar-se a l’aigua. No es pot construccions rurals per aprofitar l’aigua de pluja o de l’organització comunitària per repartir-la en moments de necessitat.

Més enllà dels raonables canvis en les pràctiques socials d’higiene personal i neteja dels nuclis urbans, també ens pot ajudar a reflexionar sobre malversaments i usos ineficients del present. Perquè l’aigua és i serà un bé escàs. Aquí i, encara més, en molts altres indrets del planeta. Ens cal aprendre de l’entorn local per prendre consciència del problema global i no quedar-nos només en les picabaralles dels polítics perquè les aixetes poden deixar de rajar una estona.

Publicat a El Punt, 18/10/2008

Quant a spalomar

Dinamitzador cultural. Membre fundador de l'associació Carrutxa (centre de documentació del patrimoni i la memòria). Treballo a l'Ajuntament de Reus (Cultura). Visc entre Reus i Albarca.
Aquesta entrada ha esta publicada en general. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s