La Crolls

Isabel Martínez, bona amiga i col·laboradora en les activitats de recerca de Carrutxa, ha publicat a Reus Digital un interessant article sobre els vint-i-sis anys del tancament de la Crolls, empresa reusenca dedicada a la fabricació de rentadores i altres electrodomèstics, ben recordada per moltes reusenques i reusencs.

No em puc estar ara de repetir la broma tòpica que fèiem quan començava el treball: «—Ara que he acabat amb els rentadors, començo amb les rentadores…!» Cal recordar que Isabel Martínez és autora, amb Dolors Joanpere, d’un llibre excel·lent, Fem safareig! De les bugaderes a les rentadores: treball i socialització femenina al rentadors, publicat per Carrutxa i l’Ajuntament de Reus, el 2007. Un treball de recerca que ha donat com a fruit, a més d’aquest llibre, una exposició fotogràfica itinerant, el seu catàleg, nombroses xerrades i presentacions i, per reblar el clau, l’edició del calendari de l’entitat per al 2009.

Petites bromes a banda, el cert és que la investigació d’Isabel Martínez s’insereix dins de la recuperació necessària d’una memòria recent del treball, les lluites i la vida quotidiana de les classes populars. Aquest, espero, primer tast de la seva recerca ha de servir per motivar l’interès –o l’aparició de nous testimonis– sobre aquesta etapa de la història molt recent de casa nostra.

Quant a spalomar

Dinamitzador cultural. Membre fundador de l'associació Carrutxa (centre de documentació del patrimoni i la memòria). Treballo a l'Ajuntament de Reus (Cultura). Visc entre Reus i Albarca.
Aquesta entrada ha esta publicada en memòria. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s