Només han de fer vaga els funcionaris?

Només hem de fer vaga els treballadors de les administracions i empreses públiques?
Fa bastants mesos, quan la crisi econòmica esdevenia notícia diària i sotragava les grans potències del món, algú gosà parlar de crisi de sistema. Fins i tot, alguns gosaren formular idees tan curioses com allò de «reinventar el capitalisme». Han passat els dies, la crisi ha esdevingut cada cop més propera i el capitalisme ni es reinventa ni fa altra cosa que allò que sempre ha fet: el negoci per a uns quants i que en pagui les conseqüències la majoria.
La crisi afecta per igual als treballadors del sector públic i als del privat, als desocupats, als joves i als pensionistes, als autònoms, a aquelles persones que han intentat generar experiències d’autoocupació, a moltes petites empreses que tenen com a major capital el seu treball quotidià, a les persones dependents, a aquelles que buscaven una oportunitat de guanyar-se la vida lluny de la seva terra…

La crisi és l’excusa perfecta per engegar a dida programes socials i actuacions que no llueixen prou, per prescindir de serveis i oblidar compromisos de l’administració amb la societat. De demanar sacrifici al conjunt de la població i de no exigir més als que més tenen. Ara toca reforma laboral. Quan els beneficis es veuen amenaçats, el capitalisme es torna més salvatge. Això no ha fet més que començar.
Avui he fet vaga i he anat a la manifestació de Tarragona. No serà l’última vegada que caldrà mobilitzar-se.

Anuncis

Quant a spalomar

Dinamitzador cultural. Membre fundador de l'associació Carrutxa (centre de documentació del patrimoni i la memòria). Treballo a l'Ajuntament de Reus (Cultura). Visc entre Reus i Albarca.
Aquesta entrada ha esta publicada en les idees. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s