Continua la formació dels responsables de grups de foc

A començaments d’octubre es va fer una sessió pilot de formació per a responsables de grups de foc, o de Consumidors Reconeguts com a Experts, com s’anomenen a efectes de la normativa.

Segons ha informat el CPCPTC, a petició de les pròpies colles de foc presents en aquesta jornada s’han fet alguns canvis en l’estructura de la jornada formativa que s’ha d’anar repetint. Per exemple, s’oferirà als tècnics municipals la possibilitat de realitzar aquesta formació per tal d’assolir una major coordinació en l’organització dels correfocs, reservant un nombre de places per a aquest col·lectiu en cada jornada formativa. La inscripció a les jornades es farà a través de les federacions de colles de foc per als membres de les colles, i a través del Centre per als tècnics municipals.

Les properes sessions es duran a terme a Barcelona, els dissabtes 11 i 18 de desembre, i continuaran durant el primer trimestre del 2011, fins a totalitzar vint-i-dues sessions formatives, a les quals podran accedir uns 1.500 membres de les colles de foc.

Pel que fa al marc històric i el context festiu de les actuacions dels grups de foc –en els cursos hi col·laborem el Ferran Sugranyes i jo mateix–, ens hem proposat, després d’aquella primera experiència, incidir més en aquells aspectes del passat que ens ajuden a entendre els diversos models d’actuació, amb els condicionants de seguretat que comporten, i reflexionar sobre la funció dels grups de foc en el present. No cal dir que, des de Carrutxa, entenem que aquestes sessions de formació, més enllà de la formalització necessària d’un dels requisits que comporta la nova normativa derivada de la Directiva Europea sobre pirotècnia, poden ser una bona oportunitat per conèixer millor el món del foc festiu.

Per tal de formalitzar la inscripció a les jornades formatives per a Responsables dels Consumidors Reconeguts com a Experts us heu d’adreçar a l’Agrupació del Bestiari Festiu i Popular de Catalunya o bé a la  Federació de Diables i Dimonis de Catalunya.

Quant a spalomar

Dinamitzador cultural. Membre fundador de l'associació Carrutxa (centre de documentació del patrimoni i la memòria). Treballo a l'Ajuntament de Reus (Cultura). Visc entre Reus i Albarca.
Aquesta entrada ha esta publicada en cultura popular. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s