Res d’excepcional

Des de fa temps –força més en els últims mesos– sovintegen al meu correu els missatges sobre crides, manifestos, declaracions i convocatòries de plataformes, assemblees, pactes o coordinadores amb un objectiu comú: la independència.

Fa dies que, conscient de la meva limitada capacitat com a persona, he optat per contribuir a la construcció i a la reivindicació nacional des de la meva feina, com a investigador i dinamitzador cultural, defensant –des de la teoria i la pràctica– les festes de foc com a component cabdal de la nostra cultura popular, o participant –per posar un altre exemple– en una revista, Caramella, que es defineix com un projecte editorial i autogestionat que va néixer amb l’objectiu de crear una xarxa d’intercanvi de coneixements i col·laboracions entre entitats i persones d’arreu del país, publicant –ara enceta una col·lecció de llibres– i organitzant activitats. Com a ciutadà, sortint al carrer quan convé i, políticament, donant suport a una formació que, partint de l’àmbit municipal, té objectius de país i no desvincula l’alliberament nacional dels drets de les persones i la justícia social.

Tot plegat, res d’excepcional. Intento només exercir, o resistir, com a ciutadà d’uns Països Catalans, ocupats i colonitzats, negats des d’un estat que no té altre futur que l’engany o la repressió. D’uns Països Catalans on hi ha encara moltíssima feina a fer,  oblidats per la mesquinesa d’uns i l’afany de protagonisme d’altres.

Quant a spalomar

Dinamitzador cultural. Membre fundador de l'associació Carrutxa (centre de documentació del patrimoni i la memòria). Treballo a l'Ajuntament de Reus (Cultura). Visc entre Reus i Albarca.
Aquesta entrada ha esta publicada en les idees. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s