La força de la transparència

Vaig assistir, com a convidat, a l’assemblea nacional de la CUP que es va celebrar a Reus el cap de setmana passat. De bon començament, em va impactar conèixer la quantitat de diners públics que una formació política relativament petita com és la CUP, ingressa. Pensar els diners que mouen els grans partits fa esgarrifar i  com –irregularitats o corrupcions a banda– el sistema pot engolir amb facilitat qualsevol que hi entri, amb tota la bona voluntat del món, deixant-se emportar per la voràgine de l’electoralisme, a la recerca de més càrrecs i més recursos.

A la CUP hi ha un debat profund sobre el camí a seguir en els propers mesos respecte a les diferents convocatòries electorals, més enllà de l’àmbit local que constitueix la base i la força d’aquesta organització. Sense amagar els números ni les diferències de criteri –gairebé a meitat i meitat– respecte a la participació en eleccions supralocals, la CUP va obrir les portes a la presència de la premsa, una mesura que aplaudeixo, que va poder copsar com és una organització jove, amb una soferta militància disposada a debatre punts, comes i paraules de la ponència, que comet errors en l’aplicació del reglament de l’assemblea… i que continua endavant. I això sí, és –com apuntaven les xarxes socials que bullien amb comentaris seriosos i divertits– el partit on tants, o més, nois que noies porten arracades i on l’encarregat de passar el micròfon entre els assistents no és una hostessa propera als paràmetres més habituals de bellesa, sinó un xicot granadet i calb.

No n’havia parlat, però la lectura de l’article de Bartomeu Castellano, La força de no tenir res a amagar, m’ha animat a escriure aquesta reflexió de suport. Amb el desig que el sistema no ho espatlli i amb la força de la transparència per aconseguir-ho.

Quant a spalomar

Dinamitzador cultural. Membre fundador de l'associació Carrutxa (centre de documentació del patrimoni i la memòria). Treballo a l'Ajuntament de Reus (Cultura). Visc entre Reus i Albarca.
Aquesta entrada ha esta publicada en les idees. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s