migdia.cat

Fa un parell d’anys, coincidint amb els 30 anys de Carrutxa, vaig deixar la primera línia de l’entitat, el que ara en diem el nucli de gestió –junta directiva, segons els estatuts–, amb voluntat de continuar plenament vinculat als programes de recerca i divulgació de l’entitat. Aprofito per a recordar-ho perquè, malgrat que a La Teiera parli sovint de Carrutxa, i ho continuaré fent, les meves són opinions personals i l’associació compta amb el seu bloc propi.

Una tasca que ens hem proposat –i que últimament m’ocupa, en la part que em correspon– ha  estat posar ordre en el fons de publicacions que durant més de tres dècades, des d’un pioner opuscle sobre el ball de diables de Reus, hem anat editant. D’una banda, es tracta de fer inventari del fons –on tenim diverses publicacions exhaurides–, i de l’altra, posar la informació a l’abast del públic. De publicacions, n’hem fetes més d’un centenar, des d’humils plecs de quatre pàgines que es repartien per les escoles fins a llibres que han deixat petjada com Reus: la formació d’una ciutat, la Petita guia de la Festa Major de Reus, el Vocabulari dels boters, El ball de diables al Baix Camp o Foc en dansa…

Com ja he explicat altres vegades, ja fa anys que algunes persones vinculades a Carrutxa vam crear Migdia serveis culturals, una empresa sense ànim de lucre –com ens agrada definir-la– que reinverteix tot els seus guanys en la producció de noves publicacions i la realització d’activitats. Migdia s’ocupa de gestionar les publicacions de Carrutxa, però també ha col·laborat amb altres entitats. Aquest mes de juliol, Migdia ha estrenat una nova pàgina web, on es troba informació sobre totes les publicacions, en distribució, que es poden adquirir a totes les llibreries.

Entre altres projectes, hi ha el d’anar incorporant informació al web –sobretot, en el cas de Carrutxa– sobre tots els materials divulgatius que s’han publicat des de l’associació, publicar en format digital els llibres que es troben exhaurits i continuar editant llibres en paper, evidentment. Mentrestant, és a punt un nou número de la revista La Carxana, que, com cada any, es presenta a l’agost.

Quant a spalomar

Dinamitzador cultural. Membre fundador de l'associació Carrutxa (centre de documentació del patrimoni i la memòria). Treballo a l'Ajuntament de Reus (Cultura). Visc entre Reus i Albarca.
Aquesta entrada ha esta publicada en publicacions. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s