Cinc anys de bloc, primer llibre. Gràcies.


Punt de llibre

Encara que sigui breument, i sense entrar en detalls, vull agrair la bona acollida que ha tingut l’aparició del primer volum de la col·lecció «L’esca de la teiera», sobre les rifes de panellets i altres costums de la festa de Tots Sants a Reus, tant pel que fa a la notícia de la seva publicació com de la presentació, o sobre el que explica –com el poble de Reus va defensar la celebració de les rifes davant possibles prohibicions– i la importància d’aquests costums a la vida ciutadana.

Amb voluntat de continuar endavant, he anunciat un llibre sobre les festes del barri de Santa Anna de Reus –exemple paradigmàtic del que foren les antigues festes dels barris del nucli antic i referent significatiu de la introducció dels castells en les festes reusenques–, però, alhora, constato que un dels temes vinculats a la cultura popular que més interès genera entre les persones que segueixen el bloc és el cant improvisat i, especialment, les cançons acompanyades amb el so rítmic d’un pandero. Com, en l’àmbit de la memòria històrica, ho fa el dels refugis antiaeris de la Guerra Civil.

Tot plegat, caldrà veure què passa i fer números. Però no vull tancar aquesta petita celebració d’aniversari sense donar, un cop més, les gràcies a les persones que han col·laborat amb La Teiera, aportant documents o materials que han servit de base per als articles –per exemple, Ezequiel Gort o Ferran Sugranyes, que a més té cura de la revisió dels textos–, o en la realització de fotografies –Roser Palomar i Montsant Fonts, entre altres–, i als que habitualment comenteu o em feu arribar pel facebook o per correu electrònic –fins i tot, en vers– les vostres observacions. I és que fins les publicacions de caire estrictament personal tenen força de tasca col·lectiva.

Quant a spalomar

Dinamitzador cultural. Membre fundador de l'associació Carrutxa (centre de documentació del patrimoni i la memòria). Treballo a l'Ajuntament de Reus (Cultura). Visc entre Reus i Albarca.
Aquesta entrada ha esta publicada en personal, publicacions. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s