L’Amenós, activista cultural

Ahir al matí parlàvem, tot preparant les activitats del cicle «Una ciutat de romanços» per als propers mesos, sobre el delicat estat de salut de Jaume Amenós. El Lluís, que l’havia vist feia poques hores a l’hospital —amb una espectacular visita parateatral—, apuntava que calia anar a explicar-li els nostres projectes per als mesos de març i abril com a forma de donar-li suport des de la voluntat de continuar amb la seva, i nostra, feina. No dubto en absolut que el Jaume —l’Amenós— continuarà, doncs, ben viu entre moltes persones, en molts actes i accions vinculades al teatre i a la festa de la ciutat.

20120315amenos1
Parlant sobre el retorn del carnaval als carrers de Reus

Amb Jaume Amenós he compartit força experiències, moltes complicitats i també discrepàncies —per exemple, les explicades, sense embuts, en una sessió memorable del cicle «Testimonis— sobre la recuperació del Carnaval a Reus— en la realització d’activitats culturals.

El Bravium era casa del Jaume Amenós, i jo podria omplir unes quantes pàgines d’experiències viscudes en aquesta entitat, des de dins i des de fora, com a participant i com a espectador. Però no vull entrar ara en detalls sobre la intensa trajectòria del Jaume i em limito a afirmar que el qualificatiu d’activista cultural, amb que el definíem com a pregoner de la Festa Major, era del tot encertat. Un activisme que va crear personatges —inevitable recordar el seu don Cuan, de Llamp-Brochs—, generar propostes, donar vida a espais, generar iniciatives, portar al carrer records de figures i temps passats…

Et tindrem en la memòria, Jaume, però sobretot en la vivència de la cultura més quotidiana.

Anuncis

Quant a spalomar

Dinamitzador cultural. Membre fundador de l'associació Carrutxa (centre de documentació del patrimoni i la memòria). Treballo a l'Ajuntament de Reus (Cultura). Visc entre Reus i Albarca.
Aquesta entrada ha esta publicada en memòria, personal. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s